tag:blogger.com,1999:blog-8066345005486912250.post5557783788791283223..comments2022-04-10T22:30:04.727+03:00Comments on F.T.G.F.O.P - Teeblogi: Miksi vihreä tee tulee hauduttaa kiehuvassa vedessäNebshttp://www.blogger.com/profile/04203394269018879954noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8066345005486912250.post-73827892734545088852018-02-07T11:28:52.166+02:002018-02-07T11:28:52.166+02:00Pitää paikkansa. Joissain yhteyksissä myös teevede...Pitää paikkansa. Joissain yhteyksissä myös teeveden 'puhetta' kuunneltiin teeveden lämpötilan määrittämiseksi. Teen maailma on todella loputon leikkikenttä, eikä teen hauduttamiseen ole sääntöjä, vain suosituksia. Joita ei tarvitse noudattaa, jos ei siltä tunnu. Eri lämpöiset vedet uuttavat eri substansseja, ja kuten artikkelissa sanoin, ei tämä haudutustapa sovi kaikille tai kaikelle teelle. Tee pitää valmistaa niin, että se hivelee omia makunystyröitä parhaalla mahdollisella tavalla. ^^Nebshttps://www.blogger.com/profile/04203394269018879954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8066345005486912250.post-6839851400123570342018-02-07T09:13:10.999+02:002018-02-07T09:13:10.999+02:00Ennen aikaan Kiinassa katsottiin teen lämpötila ve...Ennen aikaan Kiinassa katsottiin teen lämpötila veden kuplien koon mukaan: ravun silmät, kalan silmät yms. (tässä esimerkki siitä https://tea.slaughter.com/fish-eyes-in-your-kettle/). Teen maailmassa on niin paljon poikkeuksia, ettei ole yhtä teekategoriaa koskevaa sääntöä. Lisäksi jos käyttää kiehuvaa vettä ja uuttaa teen lyhyemmässä ajassa, niin siitä uuttuu eri substanssit kuin viileämmässä vedessä uuttaminen, se riippuu mitä haluaa kupiltaan, rotevan vai kevyemmän ja makeamman. Tärkeintähän tässä on, että tee maistuu juuri sen juojalle hyvältä, joten kannattaa rohkeasti vain testailla!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05257834463001833835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8066345005486912250.post-77694565408035417242018-01-15T15:53:15.171+02:002018-01-15T15:53:15.171+02:00En usko, että valkoinen tee menee pilalle tällä ha...En usko, että valkoinen tee menee pilalle tällä haudutusmenetelmällä. Haudutan valkoisen teen normaalisti noin 90-asteisessa vedessä 10-20 sekunnin ajan, joten lämpötilan nosto ja haudutusajan lyhentäminen voi tuoda vastaavanlaisen ilmiön valkoisen teen kanssa. Ero on kuitenkin mahdollisesti pienempi kuin vihreän teen kanssa, koska lämpötilan eroavaisuus ei ole yhtä suuri.Nebshttps://www.blogger.com/profile/04203394269018879954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8066345005486912250.post-12038794711964222732018-01-14T11:30:00.163+02:002018-01-14T11:30:00.163+02:00Mahtaakohan valkoisella teellä olla vastaavanlaisi...Mahtaakohan valkoisella teellä olla vastaavanlaisia mahdollisuuksia vai meneekö se auttamattomasti pilalle? Se kyllä valmistetaan usein muutenkin vihreää teetä kuumemmassa vedessä. Ehkä sitä pitää vain testailla, kun sitä tunnutaan tutkivan muutenkin vähemmän mitä vihreää.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8066345005486912250.post-10834811343350776642018-01-03T21:36:40.362+02:002018-01-03T21:36:40.362+02:00Hienoa! Toivottavasti haudutustapa auttaa löytämää...Hienoa! Toivottavasti haudutustapa auttaa löytämään teestä uusia ulottuvuuksia :DNebshttps://www.blogger.com/profile/04203394269018879954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8066345005486912250.post-84874145232856840122018-01-02T19:38:41.658+02:002018-01-02T19:38:41.658+02:00Tämähän olikin täysin uutta tietoa, menee heti tes...Tämähän olikin täysin uutta tietoa, menee heti testiin! :)Johkutushttps://www.blogger.com/profile/08080356351434306783noreply@blogger.com